Про поховальні пам’ятки черняхівської культури в придніпровській зоні Кременчуцького та Глобинського районів Полтавщини - Кракало, І.В. (Археологія і давня історія України, 2011)
Здійснено ретроспективний огляд поховальних
комплексів черняхівської культури, виявлених в
зоні ерозії лівого берега Дніпра та гирла Сули і збережених для нащадків завдяки зусиллям краєзнавців та співробітників Кременчуцького краєзнавчого музею. Даний матеріал покликаний заповнити
лакуну з цього питання на теренах Кременчуцького та Глобинського районів Полтавщини. В статье представлены малоизвестные материалы захоронений черняховской культуры из собрания Кременчугского краеведческого музея и частных коллекций. The article presents knownless material of burials
Cherniakhov’ska Culture in the соllection of Kremenchuk
Museum of Lokal Lore and private соllections.