Унікальний поховальний комплекс початку гунського часу в кургані в околицях Комсомольська - Супруненко, О.Б.; Лямкін, В.В.; Сидоренко, О.В. (Археологія і давня історія України, 2011)
Стаття присвячена введенню до наукового обігу комплексу матеріалів поховання дівчинки з зажиточної сім’ї черняхівської культури, виявленого 2010 р. в кургані № 2 поблизу с. Лавриківка Кременчуцького району Полтавської області. Статья посвящена введению в научный оборот
комплекса материалов захоронения зажиточной
девочки черняховской культуры, обнаруженного в кургане № 2 группы І на территории бывшего
с. Лаврикивка Кременчугского района Полтавской области в 2010 г. The article enters into scientific circulation Cherniahivs’ka
culture burial complex from the vicinity of the former village
Lavrykivka of Kremenchuk district of the Poltava Region.
This burial was investigated in the mound # 2 of
mounds group I. The burial of a wealthy girl was accompanied
by impressive grave goods.