Концепция профилей в инженерии надежности программных систем - Мороз, Г.Б.; Коваль, Г.И.; Коротун, Т.М. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2004)
Предложена концепция профилей как инструмент изучения особенностей будущего применения разрабатываемых программных систем (ПС). Дана краткая характеристика основных элементов процесса применения ПС, приведены формальные определения профилей разных видов и описаны механизмы их взаимодействия. Использование концепции будет способствовать упорядочению процесса разработки и построению адекватных моделей надежности и тестирования. Запропонована концепція профілів як інструмент вивчення особливостей майбутнього застосування розроблюваних програмних систем (ПС). Надана коротка характеристика основних елементів процесу застосування ПС, наведені формальні визначення профілів різних видів та описані механізми їх взаємодії. Використання концепції сприятиме впорядкуванню процесу розроблення і побудові адекватних моделей надійності та тестування. This article offers a profiles conception which could be applied asa study tool of software systems future use. A short description of basic elements of software system usage process is given, as well as formal definitions of different kind of profiles and some mechanisms of their relations. Using this conception will promote a regulation of software development process and a construction of appropriate models for reliability estimation and testing.