Выработка решений в системах ситуационного управления методом направленного перебора вариантов - Литвиненко, А.Е.; Нелин, О.В. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2004)
Приведена логико-лингвистическая модель ситуационного управления сложными организационно-техническими объектами. Описана процедура ее преобразования к каноническому виду экстремальных комбинаторных задач. Изложен алгоритм выработки управленческих решений, реализующий стратегию направленного перебора вариантов. Наведена логіко-лінгвістична модель ситуаційного управління складними організаційно-технологічними об’єктами. Описана процедура її перетворення до канонічного виду екстремальних комбінаторних задач. Викладений алгоритм вироблення управлінських рішень, що реалізує стратегію направленого перебору варіантів. A logical-linguistic model for a situational control of a complex systems is introduced. A procedure of its transformation to the canonical view of extreme combinatorial problems is described. An algorithm of decision making, which implements a strategy of directed-goal consequent examining variants, is presented.