Формування базису семантичного простору текстових документів за допомогою генетичних алгоритмів - Павлишенко, Б.М. (Математичні машини і системи, 2013)
У роботі розглянуто використання генетичних алгоритмів для формування набору семантичних полів, частотні характеристики яких утворюють базис семантичного простору в інтелектуальному аналізі текстових даних. На прикладі класифікаційного аналізу текстових повідомлень груп новин показана ефективність генетичної оптимізації семантичного базису векторного простору текстових документів. В работе рассмотрено использование генетических алгоритмов для формирования набора семантических полей, частотные характеристики которых образуют базис семантического пространства в интеллектуальном анализе текстовых данных. На примере классификационного анализа текстовых сообщений групп новостей показана эффективность генетической оптимизации семантического базиса векторного пространства текстовых документов. Genetic algorithms usage for forming set of semantic fields has been discussed in this paper. These fields form the semantic space basis by their frequency characteristics in data mining of text documents. The classification analysis of newsgroups texts messages shows the effectiveness of genetic optimization of semantic basis of vector space for text documents.