Пізній палеоліт Київського Правобережжя - Шидловський, П.С.; Прядко, Д.Ю. (Археологія і давня історія України, 2011)
У статті розглядаються пізньопалеолітичні пам’ятки, розташовані на території Київського плато. Матеріали стоянок, досліджуваних з кін. Х IХ ст. різними вченими, вимагають сучасного аналізу в світлі нових даних з метою створення культурно-хронологічної схеми розвитку регіону в пізньопалеолітичних епоху. В статье рассматриваются позднепалеолитические памятники расположенные на территории Киевского плато. Материалы стоянок, исследовавшихся с кон. ХIХ ст. разными учеными, требуют современного анализа в свете новых данных с целью создания культурно-хронологической схемы развития региона в позднепалеолитическую эпоху. The article considers the Upper Palaeolithic sites situated on the Kyiv Plato territory. Materials from sites that are investigating since the end of XIX c. by different scientists need to have contemporary analysis. A new data about Upper Palaeolithic makes us possible to create chronological scheme of human culture developing of region.