Когнітивна візуалізація базових процедур процесу прийняття рішення в системі управління активним об’єктом - Косс, В.А. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2004)
В статті розглядається форма візуалізації інформації в системах підтримки прийняття рішень типу “Ситуаційний центр“ як засіб забезпечення когнітивного сприяння даних моніторингу персоналом системи управління. В статье рассматривается форма визуализации информации в системах поддержки принятия решений типа “Ситуационный центр” как средство обеспечения когнитивного восприятия данных мониторинга персоналом системы управления. In clause is considered the form of visualization of the information in systems of support of acceptance of the decisions such as " the center of management of situation " as a means of maintenance cognitive of perception given of monitoring by the personnel of a control system.