Виявлення залежностей даних - Пшеничний, О.Ю. (Математичні машини і системи, 2012)
У статті описується розроблений алгоритм пошуку залежностей у підмножинах об’єктів досліджуваного набору даних. Даний алгоритм дозволяє ефективно виявляти асоціативні залежності за заданими критеріями якості. Застосування розробленого методу виявлення залежностей в даних можливе в багатьох предметних галузях та дозволяє виявити нові закономірності в даних, що покращує роботу фахівців та якість прийнятих ними рішень. В статье описан разработанный алгоритм поиска зависимостей в подмножествах объектов исследуемого набора данных. Данный алгоритм позволяет эффективно выявлять ассоциативные зависимости в данных по заданным критериям качества. Использование разработанного метода поиска зависимостей в данных возможно в многих предметных областях и позволяет выявить новые закономерности в данных, что улучшает работу специалистов и качество принятых ими решений. The worked out algorithm of data search dependencies in the object subsets of investigated dataset is described in the article. This algorithm allows effectively reveal associative dependencies based on specified quality criteria. Application of developed data dependency detection method is possible in many specializations and allows finding new data patterns which improves work and decisions quality of specialists.