Метод комплексной экспертной оценки при проектировании сложных технических систем - Лисецкий, Ю.М. (Математичні машини і системи, 2006)
Предложен метод количественной обработки экспертных оценок и метрических характеристик при проектировании сложных технических систем, обеспечивающий эффективное решение задачи оценивания, упорядочения и выбора за счет комплексного использования различных методов количественной оценки качества альтернативных вариантов. Запропонований метод кількісної обробки експертних оцінок і метричних характеристик при проектуванні складних технічних систем, що забезпечує ефективне рішення задачі оцінювання, впорядкування і вибору за рахунок комплексного використання різних методів кількісної оцінки якості альтернативних варіантів. A new method of quantitative treatment of expert estimations and metrical descriptions is offered at
planning of the difficult technical systems, providing the effective decision of task of evaluation, organization and
choice, due to the complex use, different methods of quantitative estimation of quality of alternative variants.