Нелінійна нормалізація статистичних показників для задачі побудови інтегральних індексів - Волощук, Р.В.; Степашко, В.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2014)
В статті запропоновано новий метод нормалізації статистичних показників, що характеризують складні соціально-економічні процеси, для задач інтегрального оцінювання стану економічної безпеки. В статье предложен новий метод нормализации статистических показателей, характеризующих сложные социально-экономические процессы, для задач интегрального оценивания состояния экономической безопасности. A new method for normalization of statistical indicators characterizing complex social and economic processes is proposed in the paper for tasks of integral evaluation of the economic safety status.