Особливості методології системного управління водним режимом територій для захисту від підтоплення - Ковальчук, В.П. (Індуктивне моделювання складних систем, 2014)
Розроблена методологія системного управління водним режимом для ефективного захисту від підтоплення зрошуваних територій, яка включає ієрархічно організовані види управління водонадходженням і водовідведенням. Запропонована реалізація системного управління на основі інформаційних технологій. Розроблена Інформаційно-аналітична система для структурного управління водонадходженням, що дозволяє проводити оцінку режимів зрошення за різних умов. The methodology of system control for water regimes aimed to the effective protection of irrigated areas against flooding, which involves the hierarchically organized types of water supply and removal control was developed. It is proposed the implementation of the system control based on IT. The information analysis system for structural control of water supply was also developed, which enables to evaluate irrigation regimes under different conditions. Разработана методология системного управления водным режимом для эффективной защиты от подтопления орошаемых территорий, которая включает иерархически организованные виды управления водопоступлением и водоотведением. Предложена реализация системного управления на основе информационных технологий. Разработана Информационно-аналитическая система для структурного управления водопоступлением, что позволяет проводить оценку режимов орошения при разных условиях.