Фінансовий механізм налагодження інноваційно-інвестиційної діяльності в регіонах - Мікловда, В.П.; Попадинець, В.І.; Тупиця, М.М.; Хименко, О.А. (Видавничий дім “Академперіодика”, 2008)
Пропонується простий, надійний і прозорий механізм сталого покращення соціально економічної збалансованості розвитку регіонів (областей, районів, міст тощо). Він припускає впровадження нових ефективних форм інноваційно-інвестиційної співпраці науково інженерної еліти, бізнесових кіл, влади і громадськості регіону з використанням в основному місцевих енергетичних, сировинних, технологічних, матеріально-технічних та кадрових ресурсів. Предлагается простой, надежный и прозрачный механизм постоянного улучшения социально-экономического сбалансирования развития регионов (областей,
районов, городов и т. п.). Он предполагает внедрение новых эффективных форм инновационно-инвестиционного сотрудничества научно-инженерной элиты, бизнесовых структур, власти и общественности региона с использованием в основном местных энергетических,
сырьевых, технологических, материально-технических
и кадровых ресурсов. Simple, reliable and transparent mechanism of sustainable improvement of socioeconomic balancing providing of regional development (regions, districts, cities etc) is proposed. It supposes implementation of new efficient forms of innovation and investment cooperation between scientists and technicians, businessmen, local authorities and community, using mainly local energy, raw material, technological, material and human resources.