Арифметическое моделирование случайных процессов и r-алгоритмы - Глазунов, Н.М. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Наведено три класи методів генерації псевдовипадкових послідовностей, які базуються на арифметичних принципах. Досліджено клас задач матричної недиференційованої оптимізації і запропоновано на основі r-алгоритмів метод їх розв’язання. Дано застосування Three classes of methods for generating of pseudorandom sequences based on arithmetic principles are given. A class of matrix nondifferentiable optimization problems is analyzed and a method to solve them based on r-algorithms is proposed. The application is given.