Автоматные реализации процесса порождения последовательности Коллатца - Грубий, А.М. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розглянуто алгоритми породження послідовності Коллатца у випадках представлення чисел в двійковій та трійковій системах числення. Описано переваги такого представлення членів послідовності. Наведено логічні схеми ітеративних автоматів, які реалізують описані в статті алгоритми. Algorithms for the production of a Collatz sequence are considered in cases of binary and ternary number systems. The advantages of such an approach to the representation of the sequence are presented. Logical schema of iterative automata based on the algorithms described in the paper are given.