К распараллеливанию последовательных программ: распределение массивов между процессорами и структуризация коммуникаций - Адуцкевич, Е.В.; Лиходед, Н.А.; Сикорский, А.О. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Вводяться і досліджуються функції, що задають розподіл елементів масивів даних, узгоджений з заданим розподілом операцій. Встановлюються процесори та ітерації, що використовують при виконанні програми елемент масиву на його фіксованому входженні в оператор. Це дозволяє отримати початковий розподіл масивів, а також інформацію про їх обсяг, використання в кожному процесорі, структурі необхідних комунікацій. The functions for data distribution are introduced. They are coordinated with scheduling functions. The processors and iterations that use fixed data entry into statement are determined. This allows us to obtain the initial data distribution and the information about data volume for every processor and the structure of communications.