О развитии научных идей Б.Н. Пшеничного в области оптимизации и математической теории управления - Сергиенко, И.В.; Чикрий, А.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Наведено огляд досліджень, поштовхом до яких стали фундаментальні роботи Б.М. Пшеничного в області необхідних умов екстремуму, чисельних методів оптимізації, теорії оптимального керування та диференціальних ігор. Серед них, зокрема, нові наукові напрямки, які стосуються процесів з дробовими похідними та імпульсних систем керування. The paper presents an overview of the studies stimulated by fundamental works of B.N. Pshenichnyi in the field of necessary conditions for extremum, numerical methods of optimization, theory of optimal control, and differential games. Among them are investigations related to new scientific fields such as processes with fractional derivatives and impulsive control systems