Архітектура розподіленої інформаційної системи медичного призначення для роботи в умовах ненадійного зв'язку - Кононов, М.В.; Судаков, О.О. (Математичні машини і системи, 2006)
Запропонована архітектура розподіленої інформаційної системи телемедичних консультацій, яка орієнтована на використання повільних та ненадійних каналів передачі інформації. Система призначена для телемедичного забезпечення населення, що проживає у віддалених районах, а також для скрінінгового обстеження людей, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Наведено опис форматів збереження та протоколів передачі інформації, блок-схеми алгоритмів забезпечення цілісності інформації та відновлення в результаті збоїв і опис структури бази даних. Предложена архитектура распределенной информационной системы телемедицинских консультаций, которая ориентирована на использование медленных и ненадежных каналов передачи информации. Система предназначена для телемедицинского обеспечения населения, проживающего в отдаленных районах, а также для скрининговых обследований людей, которые пострадали вследствие аварии на Чернобыльской АЭС. Приведены описания форматов хранения и протоколов передачи информации, блок-схемы алгоритмов обеспечения целостности информации и восстановления в результате сбоев в работе, описания структуры базы данных. Architecture of distributed information system for telemedical consultations is proposed. The system is oriented on usage of slow and unstable communication channels. The primary usage of proposed system is telemedical care of population from distant regions and for screening people suffered from Chernobyl Accident. Protocols for information storage and transfer is described, block-schema of algorithms for data consistency and crash recovery is considered, database structure is presented.