Метод оцінювання довільних відповідей у комп'ютерних системах тестування знань - Бадьоріна, Л.М. (2006)
В статье рассмотрен метод оценки знаний студентов с помощью сравнительного анализа текстового ответа с заданным эталонным текстом и определение их релевантности, приведены практические расчеты. Особое внимание уделено исследованию теоретико-множественной модели представления знаний на основе синонимии терминов предметной области с помощью операций над множествами. Математичнi машини і системи. - 2006. - № 4. - С.138 - 143.
У статті розглянутий метод оцінювання знань студентів шляхом порівняльного аналізу тексту відповіді з заданим еталонним текстом та визначення їх релевантності, наведені практичні розрахунки. Особлива увага приділена дослідженню теоретико-множинної моделі уявлення знань на основі синонімії термінів предметної області за допомогою операцій над множинами. The article describes students' knowledge method by comparison analysis of the textual answer with given standart text identifying their correspondence. There are given practical settlements. Particular attention is paid to the research of theoretical - set model of introducing knowledge on the terms sinonimity basis of the sabject bield with the help of operation on sets.