Нова кібернетика та сучасні інформаційні системи управління - В’юн, В.І. (2006)
Стаття присвячена системотехнічним проблемам сучасних інформаційних систем управління (ІСУ), пов'язаних з підтримкою процесів саморозвитку та самоорганізації на методологічних засадах "Нової кібернетики" (Теслер Г.С). У статті розглядається один із можливих варіантів розширення традиційної функціонально-організаційної структури ІСУ "новокібернетичними" засобами інтерактивного забезпечення цих процесів. Статья посвящена системотехническим проблемам современных информационных систем управления (ИСУ), связанных с поддержкой процессов саморазвития и самоорганизации на методологических принципах "Новой кибернетики" (Теслер Г.С). В статье рассматривается один из возможных вариантов расширения традиционной функционально-организационной структуры ИСУ "новокибернетическими" средствами интерактивного обеспечения этих процессов. The article has been devoted to the system technical problems of modern informational control systems (ISC), tied with supporting the processes of self development and self organization on methodological principles of the cybernetics (Tesler G.S.). In the article there is considered one of the possible versions of broadening the traditional ISC functionally-organizational structure with the "new cybernetical" means of interactive providing of these processes.