Технологія віртуалізації. Засоби динамічної реконфігурації обчислювального кластера - Білоконь, І.В.; Погорілий, С.Д. (Математичні машини і системи, 2013)
Наведено організаційну структуру динамічно реконфігурованої кластерної обчислювальної системи з вузлами у вигляді віртуальних машин та проаналізовано особливості функціонування її компонент. Запропоновано концепцію побудови автоматичної системи динамічної реконфігурації кластера (АСДРК) і дослідження конфігурацій. Відповідно до сформульованої в роботі концепції запропоновано програмну реалізацію АСДРК. Приведена организационная структура динамически реконфигурируемой кластерной вычислительной системы с узлами в виде виртуальных машин и проанализированы особенности функционирования ее компонент. Предложена концепция построения автоматической системы динамической реконфигурации кластера (АСДРК) и исследования конфигураций. Соответственно сформулированной в работе концепции предложена программная реализация АСДРК. Organization structure of dynamically reconfigurable computing cluster system with virtual machine nodes is shown and its functional features are analyzed. Automatic dynamic reconfiguration and configuration research system (ADRCRS) creation concept is proposed. According to the proposed concept software implementation of the ADRCRS is suggested.