Практичне застосування ГІС-технологій для планово-картографічного супроводження лісовпорядкування (на прикладі «ГІС-Ліспроект») - Білецький, Б.О.; Литвинов, В.А.; Беспалов, В.П.; Майстренко, С.Я.; Загреба, Т.О.; Хурцилава, К.В. (Математичні машини і системи, 2013)
Розглядається система планово-картографічного супроводу лісовпорядкування, що базується на ГІС-системах загального призначення, доповнених спеціалізованими засобами створення, обробки та супроводу інформаційних ресурсів лісових господарств в Україні. Описано структуру і функції системи, комплекс спеціалізованих програмних засобів, технологію ведення геобази даних, реалізацію запитів користувачів і формування картографічних документів. Рассматривается система планово-картографического сопровождения лесоустройства, основанная на ГИС-системах общего назначения, дополненных специализированными средствами создания, обработки и сопровождения информационных ресурсов лесных хозяйств в Украине. Описаны структура и функции системы, комплекс специализированных программных средств, технология ведения геобазы данных, реализации запросов пользователей и формирования картографических документов. The system of planning and mapping support of forest management based on general-purpose GIS technology supplemented by specialized tools for creating, processing and maintaining information resources of Ukraine forestry is considered. The structure and functions of the system, a set of specialized software, technology of mapping database, implementation of user requests and the formation of mapping documents are shown.