Распознавание фрагментов генов в ДНК с применением моделей Маркова со скрытыми переменными - Сергиенко, И.В.; Гупал, А.М.; Островский, А.В. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розглянуто модель розпізнавання функціональних ділянок генів в ДНК на основі моделей Маркова з прихованими змінними. Показано застосування алгоритмів на основі моделей ланцюгів Маркова різних порядків для розпізнавання фрагментів генів трьох геномів вищих організмів. A model of the recognition of functional sites of genes in DNA on the basis of Markov models with hidden variables is considered. It is shown how algorithms based on Markov chain models of various orders can be used to detect fragments of genes of three genomes of higher organisms.