Устойчивость в среднем квадратичном решений автономных диффузионных динамических систем с конечным последействием с учетом случайных факторов - Ясинский, В.К.; Бодрик, Н.П. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Отримано необхідні та достатні умови асимптотичної стійкості у середньому квадратичному сильного розв’язку автономного дифузійного стохастичного диференціально-функціонального рівняння з кінцевою післядією з врахуванням випадкових факторів (дія на систему ззовні випадкових функцій з різними законами розподілу). The necessary and sufficient conditions are obtained for the asymptotic mean square stability of strong solutions of autonomous diffusion stochastic functional-differential equations with finite after-effect and random factors (random functions with different distribution) taken into account.