Необходимое условие типа принципа максимума Понтрягина в задаче идентификации для нестационарного уравнения квазиоптики - Ибрагимов, Н.С. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Досліджено задачу визначення оцінок комплекснозначного коефіцієнта в нестаціонарному рівнянні квазіоптики методом найменших квадратів. Показано, що для таких оцінок має місце аналог принципу максимуму Понтрягіна. The identification of estimates of the complex-valued coefficient in a nonstationary equation of quasioptics by the least squares method is investigated. It is shown that an analog of the Pontryagin maximum principle is true for such estimates.