Алгоритм формирования электронной цифровой подписи с возможностью обнаружения и исправления ошибки - Бияшев, Р.Г.; Нысанбаева, С.Е. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Запропоновано алгоритм створення електронного цифрового підпису в непозиційній поліноміальній системі числення, що формує три надмірні лишки за модулем однієї додаткової поліноміальної основи. Цей підпис дозволяє також виявляти і коректувати одиничну помилку і визначати багатократну. Показано однозначність процедури виявлення і виправлення одиничної помилки. Визначено формулу криптостійкості цифрового підпису. The authors propose an algorithm for creating a digital signature in a nonpositional polynomial notation, which forms three surplus residues modulo one additional polynomial base. This signature allows single-error detection and correction (which is shown to be a unique procedure) and multi-error detection. A formula for the cryptographic security of the digital signature is obtained.