Универсальная сеть Петри - Зайцев, Д.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Побудовано універсальну інгібіторну мережу Петрі, яка виконує довільну задану інгібіторну мережу Петрі. Граф інгібіторної мережі Петрі, її маркірування і послідовність спрацьовування переходів зашифровано як десять невід’ємних цілих скалярних змінних, поданих відповідними позиціями універсальної мережі. За рівнянням станів побудовано алгоритм виконання інгібіторної мережі, який використовує лише вказані скалярні змінні. Алгоритм закодовано інгібіторною мережею Петрі. Використано підмережі, які реалізують арифметичні і логічні операції, копіювання значень змінних. A universal inhibitor Petri net is constructed, which executes an arbitrary given inhibitor Petri net. The inhibitor Petri net graph, its marking, and transition firing sequence are encoded as 10 scalar nonnegative integer variables and are represented by the corresponding places of the universal net. An algorithm of inhibitor net execution that uses only these scalar variables is developed based on the state equation and is encoded by the universal inhibitor Petri net. Subnets that implement arithmetic, comparison, and copying operations are employed.