Об особенностях организации вычислений на основе метода базисных матриц - Богаенко, В.А.; Кудин, В.И.; Скопецкий, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Показано, що використання різних типів даних при проведенні обчислень (чисел з плаваючою комою одинарної, подвійної, підвищеної точності) суттєво впливає на основні критерії оцінки ефективності: швидкодію, точність та об’єми обчислень. Досліджено вплив використання різних варіантів організації обчислень на ефективність алгоритмів методу базисних матриць. Запропоновано концепцію побудови системи підтримки прийняття рішень з організації обчислень на лінійних моделях для отримання заданих значень параметрів за основними критеріями: точності та швидкодії. Using different data types in computations (single-, double-, and extended precision floating point numbers) substantially affects the main criteria of the efficiency estimation: performance, accuracy, and amount of computation. The influence of different variants of the organization of computations on the efficiency of the basis-matrix algorithms is studied in the paper. The concept of expert support system is proposed for computation organization on linear models to attain specified values of parameters with respect to the main criteria: accuracy and performance.