Численное решение некоторых обратных задач нестационарной теплопроводности с использованием псевдообратных матриц - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Побудовано системи лінійних алгебраїчних рівнянь, які дозволяють розв’язувати за скінченне число арифметичних дій зворотні лінійні задачі дифузії. Їх розв’язання можливе за допомогою псевдообернення. Systems of linear algebraic equations that allow solving inverse linear diffusion problems in a finite number of arithmetic operations are derived. They can be solved by using pseudoinversion.