Построение верхних оценок средних вероятностей целочисленных дифференциалов раундовых функций блочных шифров определенной структуры - Ковальчук, Л.В.; Кучинская, Н.В. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Отримано верхні оцінки середніх ймовірностей цілочисельних диференціалів раундових функцій блочних шифрів у випадку нетривіального блоку підстановки та оператора зсуву певної структури. Визначено параметри, від яких залежать дані оцінки, та умови, що забезпечують якнайменше значення оцінок. Отримано статистичний розподіл вказаних параметрів. The upper bounds for the average probabilities of integer round differentials are obtained for the composition of key adder, substitution block, and shift operator of special structure. The parameters on which these estimates depend and the conditions that minimize these estimates are determined. The statistical distribution of these parameters is obtained.