Исследование однотипных структурных элементов CN-сети в процессе компонентного моделирования и анализа сложной системы с параллелизмом - Лукьянова, Е.А.; Дереза, А.В. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розглянуто процес моделювання реактивних розподілених систем компонентною мережею Петрі (CN-мережею). Показано механізм конструювання складених компонент (компонент-місць і компонент-переходів) CN-мережі, проведено аналіз CN-мережі на прикладі моделювання схеми руху залізничного транспорту залізничного вузла. Встановлено зв’язок матриць інцидентності однотипних складених компонент, що дозволило обгрунтувати можливість дослідження лише одного найбільш простого представника з однотипних складених компонент CN-мережі для верифікації моделі системи. The process of modeling reactive distributed systems by a component Petri net is considered. The mechanism of constructing of composite components (places and transitions) of a CN-net is shown. A CN net is analyzed by modeling, as an example, a railroad traffic pattern at a railroad junction. The relationship of incidence matrices of like composite components of a CN-net is established, which makes it possible to justify the possibility of studying only one simplest representative components to verify the model of the system.