О задаче управления решением стохастического дифференциального уравнения на плоскости с аддитивным дробным броуновским полем - Дериева, Е.Н.; Герасименко, С.О. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Запропоновано умови, достатні для існування оптимальної стратегії керування розв’язком стохастичного диференційного рівняння на площині, яке включає адитивне дробове вінерівське поле з параметром Херста з інтервалу (0,1/2)2 Control problem for stochastic differential equations on a plane containing additive fractional Brownian motion with Hurst parameter belonging to the interval (0,1/2)2 is considered. Sufficient conditions for the existence of optimum strategies are proposed.