Предельная теорема для перегруженных многоканальных сетей - Ливинская, А.В.; Лебедев, Е.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розглянуто багатоканальні стохастичні мережі. Зовні на кожний вузол мережі надходить пуассонівський потік вимог, характеристики якого залежать від часу. У перевантаженому режимі функціонування побудовано апроксимативний гаусівський процес і доведенo функціональну граничну теорему. Multi-channel stochastic networks are considered. Poisson arrivals at each node of the networks have time-dependent characteristics. For heavy traffic conditions, an approximate Gaussian process is set up and a functional limit theorem is proved.