Прогнозно-базированный подход к определению метрологической надежности средств измерений - Сахнюк, И.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Розроблено метод визначення часу наробітку засобів вимірювань до метрологічної відмови на основі вихідних даних прогнозної та дійсної моделей розподілу значень зведеної похибки в часі. Запропонований прогнозно-базований підхід може застосовуватись при розробленні методологічних основ прогнозування метрологічної надійності засобів вимірювань. A method to determine the time to metrological failure based on prediction and real models of time distribution of reduced-error values is developed. The proposed prediction-based approach can be used in developing metrological foundations of measuring-instrument reliability.