Метод трапецоидов решения систем линейных неравенств и его реализация инсерционным моделированием - Львов, М.С.; Песчаненко, В.С. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Викладено новий метод розв’язання системи лінійних нерівностей — метод трапецоїдів, оснований на побудові канонічних форм системи лінійних нерівностей. Канонічні форми представляють розбиття опуклого многогранника розв’язків системи в об’єднання трапецоїдів, що не перетинаються. Результатом застосування методу є множина базисних векторів многогранника розв’язків системи. Наведено інсерційну модель даного алгоритму. A new method for solving systems of linear inequalities (trapezoid method) is developed. The method involves constructing canonical forms of a system of linear inequalities. Canonical forms represent a partition of the convex polyhedron of solutions of the system into a union of disjoint trapezoids. The result of using this method is a set of basis vectors of the polyhedron of solutions. An insertion model of the algorithm is presented.