Исследования доменно-ключевой схемы реляционной базы данных - Панченко, Б.Е. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
У рамках запропонованого нового підходу до синтезу ДКНФ-схеми БД для довільної предметної області проведено аналіз деяких публікацій, що підлягають критиці. Проведено детальне порівняння різних аномалій в схемах БД, а також порівняння різних підходів до проектування схем і співпадання каркасного методу проектування з класичними та новими результатами. Показано, що співпадання з результатами різних досліджень є наслідком строгої обґрунтованості запропонованого методу. The new approach to the DN/KF synthesis for an arbitrary domain is used to analyze certain criticized publications. A detailed comparison is made of various abnormalities in the database schemes, different approaches to the design of schemes, and the framework design method and the classic and new ones. It is shown that the agreement with the results of other studies follows from the validity of the method proposed.