Векторные задачи оптимизации с линейными критериями на нечетко заданном комбинаторном множестве альтернатив - Семенова, Н.В.; Колечкина, Л.Н.; Нагорная, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Досліджено векторні задачі оптимізації на нечіткій комбінаторній множині перестановок. На основі використання властивостей опуклої оболонки нечіткої комбінаторної множини перестановок розроблено і обґрунтовано модифікації методів багатокритеріального вибору на випадок нечітко заданої допустимої комбінаторної множини. Наведено математичні моделі деяких прикладних задач. Vector optimization problems on a fuzzy combinatorial set of permutations are investigated. Based on the properties of the convex hull of a fuzzy combinatorial set of permutations, modifications of multicriteria choice methods are developed and substantiated for a fuzzy feasible combinatorial set. Mathematical models of some application problems are presented.