Алгоритм определения оптимальных параметров полиномиального фильтра-экстраполятора Винера для нестационарных случайных процессов, наблюдаемых с погрешностями - Атаманюк, И.П. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
На базі апарату канонічних розкладів випадкових процесів отримано алгоритм визначення оптимальних параметрів дискретного поліноміального фільтра-екстраполятора Вінера для неста-ціонарних випадкових процесів з похибками. The apparatus of canonical decompositions of random processes is used to obtain an algorithm determining the optimal parameters of a discrete polynomial Wiener filter-extrapolator for nonstationary random processes with errors.