Определение оптимального метода прогноза загрузки кластерных ресурсов и грид-узлов - Лавренюк, С.И.; Перевозчикова, О.Л. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто метод визначення оптимальної моделі прогнозування стану черги виконання задач обчислювальних кластерів та ґрід-вузлів. Показано можливість автоматичного отримання прогнозів за допомогою пакета статистичного прогнозування PREDICTOR. A method of determining the optimal model of predicting the queue of tasks of computing clusters and grid nodes is discussed. It is shown that it is possible to use the PREDICTOR statistical prediction software.