Параллельная обработка данных многокомпонентных сейсмических наблюдений - Фальфушинский, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Для обробки багатокомпонентних сейсмічних оглядів на сім’ї кластерних комплексів Інпарком наведено оцінки прискорення програм за рахунок розпаралелювання. Впроваджено низку покращень для зменшення часу виконання задачі за рахунок зменшення навантаження на файлову систему: локальні папки для тимчасових файлів окремих процесів та обробка індексних файлів для прискорення навігації в великих файлах. An algorithm for processing multicomponent seismic data is proposed. It is implemented in and its performance is measured in Inparcom cluster. To speed up the program we used several improvements to reduce the filesystem load such as local folders for temporary files of separate processes and indexing to speed up the navigation in large files.