К вопросу о существовании полиномиально приближенных схем для реоптимизации дискретных задач оптимизации - Михайлюк, В.А. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Показано, що для реоптимізації задачі про покриття множинами при вставленні або звільненні елемента в довільну множину не існує поліноміально наближеної схеми. Подібний результат має місце для задачі «мінімальне розфарбування графа» при вставленні довільної вершини не більше ніж з двома інцидентними їй ребрами і задачі «мінімальне пакування в контейнери» при звільненні довільного предмета. It is shown that no polynomial-time approximation scheme exists for the reoptimization of the set covering problem in inserting an element into or eliminating it from any set. A similar result is obtained for the minimum graph coloring problem in inserting a vertex with at most two incidence edges and for the minimal bin packing problem in eliminating any element.