Многокритериальная задача распределения ограниченных ресурсов - Воронин, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто проблему розподілу заданого глобального ресурсу при обмеженнях знизу, що накладаються на парціальні ресурси. Проблема полягає в побудові адекватної цільової функції для оптимізації процесу розподілу ресурсів в умовах їхньої обмеженості. Для цього використовується підхід багатокритеріальної оптимізації із застосуванням нелінійної схеми компромісів. Наведено модельний приклад. The problem of distribution of a given global resource is considered under constraints imposed from below on partial resources. It is shown that the problem lies in constructing an adequate criterion function for the optimization of the process of distribution of resources under conditions of their boundedness. The problem is solved by a multicriteria optimization method with the use of a nonlinear trade-off scheme. A model example is given.