Синтез управления инвариантными множествами семейств линейных и нелинейных дискретных систем с ограниченными возмущениями - Кунцевич, А.В.; Кунцевич, В.М. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто сімейство лінійних і нелінійних дискретних керованих систем, що зазнають впливу обмежених збурень. Для обох класів систем (зокрема для систем, що мають нелінійні функції певного класу) отримано конструктивний розв’язок задачі синтезу керування, мінімізуючо-го радіус інваріантної множини. Наведено ілюстративний приклад. We analyze the two sets of controlled linear and nonlinear discrete-time systems under bounded disturbances. We constructively solve the control synthesis problem for these two sets of systems, including systems with nonlinear functions of a certain class. The optimal control minimizes the radius of invariant set. An illustrative example is presented.