Асимптотика вектора состояния импульсных диффузионных систем запаздывающего типа с марковскими параметрами - Королюк, В.С.; Юрченко, И.В.; Ясинский, В.К. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Для дифузійних динамічних систем з запізнюваням випадкової структури з імпульсними зовнішними збуреннями типу ланцюгів Маркова отримано достатні умови асимптотичної стохастичної стійкості, асимптотичної р-стійкості в цілому. Результати проілюстровано на трьох стохастичних моделях, що описують реальні об’єкти. The sufficient conditions of global asymptotic stochastic stability, global asymptotic p-stability are obtained for diffusion dynamic systems of random structure with aftereffect and with Markov-chain type external impulsive disturbances. The results are illustrated by three stochastic models that describe real objects.