Многомерная модель Эрланга с рандомизированной стратегией доступа и ее применение в коммуникационных сетях - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Запропоновано аналітичний метод дослідження багатовимірної моделі Ерланга з рандо-мізованою стратегією доступу. Продемонстровано можливості застосування цієї моделі як у мультисервісних стільникових мережах, так і в інтегрованих мережах передачі голосових повідомлень і даних. An analytical method for the analysis of the multidimensional Erlang’s model with randomized access strategy is proposed. Applications of this model in both wireless multiservice cellular networks and integrated voice/data networks are demonstrated.