Преобразование кодов в композиционных микропрограммных устройствах управления - Баркалов, А.А.; Титаренко, Л.А. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Запропоновано спільне використання методів структурної декомпозиції та перетворення кодів об’єктів, що орієнтоване на зменшення апаратурних витрат у схемі композиційного мікропрограмного пристрою керування. Оптимізація досягається завдяки зменшенню як кількості аргументів нерегулярних функцій, так і кількості самих функцій. Для реалізації регулярних функцій використовуються вбудовані блоки пам’яті. Розглянуто метод і приклад синтезу, а також наведено результати досліджень. Properties of a smooth continuous spline are considered. Existence conditions are established and an algorithm for determining parameters of such a spline by the sum of a polynomial and an exponent is proposed. Estimates of approximation errors are obtained for polynomial splines and splines with sections in the form of the sum of a polynomial and an exponent.