Функция темпа роста ставки зарплаты от уровня безработицы - Дунаев, Б.Б. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Темп зростання ставки зарплати пропорційний інфляції і є зростаючою функцією рівня безробіття. Зростання рівня безробіття збільшує інфляцію. Збереження від одного року до другого великої інфляції при високому рівні безробіття приводить до стагфляції, причиною якої є надлишковa кількість грошей у річному кругообігу й зростання зарплати понад рівноважну зарплату The salary growth rate is proportional to inflation and is an increasing function of unemployment rate. The unemployment rate growth increases inflation. The retention of a high inflation rate from year to year with a high unemployment rate leads to stagflation caused by a redundant amount of money in annual circulation and to the salary growth beyond the equilibrium salary.