К параметрической задаче решения с денежными доходами - Михалевич, В.М. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Досліджується система прийняття рішень, ситуація в якій має числові наслідки з природним порядком як відношенням переваг того, хто приймає рішення. Виділяється досить широкий клас ситуацій, в яких той, хто приймає рішення, при погодженні з достатньо природними умовами, які базуються на принципі гарантованого результату, може використовувати критерій вказаного виду, що залежить лише від закономірності, яка описує випадковість в широкому сенсі — закономірність масового явища, що являє собою стан природи. The subject of this paper is the study of a decision-making system in which a situation has its numerical consequences with the natural order as the preference relation of a decision-maker. The formalisation suggested selects a rather wide class of situations in which the decision-maker can use the criterion of the mentioned type under some rather natural conditions based on the principle of the guaranteed result, which depends only on the regularity that describes randomness in a general sense, i.e., the regularity of a mass phenomenon representing a state of nature.