Национальная система электронных цифровых подписей как открытая система - Мелащенко, А.О.; Перевозчикова, О.Л. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Викладено методи та описано інструментарій досягнення інтероперабельності Національної системи електронних цифрових підписів як відкритої системи для забезпечення транзакцій електронних бізнесів. Обговорено принципи еталонної моделі кваліфікованої інфраструктури відкритих ключів як реалізації бізнес-моделі електронних цифрових підписів згідно Директиви 1999/93/ЄС та Закону України «Про електронний цифровий підпис». Специфіковано профіль комплекту підписів ГОСТ 34,311 + ДСТУ 4145 для підвищення рівня інтероперабельності реалізацій криптомодулів. Описано тестовий стенд як набір програм верифікації та тестування компонентів НСЕЦП в рамках формальної процедури акредитації центрів сертифікації ключів This article describes methods and tools for achieving interoperability of the national system of digital signatures as an open system for e-business transactions. It also discusses principles of a standard model for the qualified public key infrastructure as an implementation of the business model of electronic signatures in accordance with Directive 1999/93/EC and the Law of Ukraine “On electronic digital signature”. The profile of the signatures suite GOST 34,311 + DSTU 4145 is specified to improve interoperability of implementations of cryptomodules. A testbed is described as a set of programs for verifying and testing components of the national system of digital signatures within the framework of the formal procedure of accreditation of CA.