Методы обучения параллельно-иерархической сети и их применение для распознавания образов - Тимченко, Л.И.; Мельников, В.В.; Кокряцкая, Н.И. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто положення, необхідні для розробки методів навчанні ПІ-мережі, у яких використо-вується ідея популяційного кодування у штучній нейронній мережі, та наближення її до природних ней-ронних мереж. Розроблено математичні моделі навчання ПІ-мережі, а також комбінований метод нав-чання ПІ-мережі для розпізнавання статичних та динамічних образів. The paper considers the provisions necessary to develop parallel-hierarchical network training methods, which employ the idea of population coding and its approximation to natural neural networks. The mathematical models for parallel-hierarchical network training and a combined parallel-hierarchical network training method for the recognition of static and dynamic patterns are developed.