Энергетическое бесконечное множество как необходимая и достаточная основа Вселенной (Гипотеза) - Голубчик, В.Я. (Математичні машини і системи, 2013)
Рассматривается иное, по сравнению с классическим, построение физики снизу – вверх от энергетического бестелесного бесконечного множества к веществу и взаимодействиям (полей). Из энергетического бесконечного множества естественным, наглядным путем, на уровне «здравого смысла» продуцируются фундаментальные физические величины: трехмерное пространство, время, сила, взаимодействие (поля), масса, вещество. Розглядається інша, в порівнянні з класичною, будова фізики знизу-вгору від енергетичної безтілесної нескінченної множини до речовини та взаємодії (полів). З енергетичної нескінченної множини природним, наочним шляхом, на рівні «здорового глузду» продукуються фундаментальні фізичні параметри: тривимірний простір, час, сила, взаємодія (поля), маса, речовина. Compared to classical, another composition of physics from the bottom to the top from energetic disembodied and infinite multitude to the substance and interaction (of fields) is considered. Fundamental parameters of physics: three-dimensional space, time, power, interaction (of field), mass and substance are formed from energetic, infinite multitude in a descriptive way on the level of “common sense”.